06 September 2006

Carote con mandorle e zenzero

Un gusto insolito e vagamente orientaleggiante per queste carote, grazie all'aceto balsamico e allo zenzero (avrete capito che lo metterei ovunque!).


Per 4 persone

700gr di carote - 50gr di mandorle a lamelle - 50gr di burro - 3 cucchiai di aceto balsamico - 1 cucchiaino di zenzero in polvere - sale.

Pelare le carote e tagliarle a fettine sottili. In un wok far sciogliere il burro e tostare le mandorle a lamelle qualche minuto a fuoco basso. Aggiungere le carote, salare e far cuocere per 15 minuti a fuoco medio-basso mescolando continuamente, per evitare che le mandorle si scuriscano troppo. Aggiungere l'aceto balsamico e lo zenzero in polvere, continuare ancora la cottura per 2-3 minuti finché le carote non avranno acquistato un bel colore carammellato.



CARROTTS WITH ALMONDS AND GINGER


An unusual taste with Oriental echoes for these carrots, thanks to the balsamic vinegar and ginger (you have probably realized that I'd use it everywhere!)


Serves 4

700gr(25oz) carrots - 50gr(1.7oz) flaked almonds - 50gr(1.7oz) butter - 3tbs balsamic vinegar - 1tsp powder ginger - salt

Peel carrots and cut them into thin slices. Melt butter in a wok and toast flaked almond for few minutes on a low flame. Add carrots, salt, and cook for 15 minutes on medium-low fire, stirring continuously, so almonds won't toast too much. At this point add balsamic vinegar and gingger powder, cook for another 2-3 minutes, until the carrots will gain a nice caramelized colour.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails