
Per 24 mini-muffins
Ingredienti: 110gr di farina - 110gr di fecola di patate - 1 uovo - 90gr di burro fuso - 80gr di zucchero - 2 cucchiaini di lievito - 75gr di mirtilli rossi essiccati - 2 cucchiai di latte - essenza di vaniglia.
Miscelare la farina e la fecola assieme al lievito. Far fondere il burro, aggiungere l'uovo sbattendo un poco, quindi lo zucchero, qualche goccia di essenza di vaniglia e la miscela di farine. Bagnare con il latte e infine aggiungere i mirtilli rossi. Riempire uno stampo (meglio se ne avete due) già imburrato per mini-muffins, quindi infornare per 20 minuti a 180°.


These unusual muffins are dedicated to Nanna, cranberries addicted. Unusual because I used potato starch instead of plain flour only, and I got quite "crunchy" muffins. For a traditional, fluffy version, substitute potato starch with plain flour.
Makes 24 mini-muffins
Ingredients: 110gr (½ cup - 4oz) flour - 110gr (½ cup - 4oz) potato starch - 1 egg - 90gr (0.4cup - 3.2oz) melted butter - 80gr (0.35cup - 2.8oz) sugar - 2tsp baking powder - 75gr (1/3cup - 2.6oz) dried cranberries - 2tbs milk - vanilla extract.
Mix together flour, potato starch and baking powder. Melt butter, then add the egg beating a little, then sugar, few drops of vanilla extract and flour mixture. Finally add milk and cranberries. Spoon the mixture into a 12 hole mini-muffin tin (better if you have two tins) and bake for 20 minutes at 180°C (350°F - gas mark 4).
Io ti ADORO, tu lo sai :-)))
ReplyDeleteLo sai che ti sto intortando perché voglio il tuo pacco natalizio!! ;DDD
ReplyDeleteOrmai appena vedo cranberries penso alla tua addiction, percui è stato automatico "dedicarteli"!! :)
ehehe! bacini bacini baciotti!
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